MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAASMOOTHIE / PB & Chocolate Smoothie Bowl


Nyt sitä hyvää! Viime aikoina olen löytänyt itseni vertailemasta kahviloiden smoothieita oman keittiöni tuotoksiin ja lukuunottamatta Kuuman vihersmoothieta (taivaallista), ei vastaan ole kävellyt omia sekoituksiani voittanutta. Tässä voi tietenkin olla kyse silkasta tottumuksesta, mutta tällä hetkellä olen enemmän kuin tyytyväinen smoothierepertuaariini. Nyt jaossa olisi resepti yhteen sen helmistä! Koukutun yleensä yhteen makuyhdistelmään joksikin aikaa, kunnes kyllästyn ja keksin uutta. Maapähkinävoin ja suklaan yhdistelmään palaan kuitenkin yhä uudestaan.

Olen luultavasti kokeillut tätä smoothieta joka aterialla, mutta erityisen hyvin se sopii mielestäni aamiaiseksi tai treenin jälkeen. Ainekset löytyvät kaapistani aina, joten se on helppo tehdä silloinkin, kun jääkaappi huutaa ei-oota eivätkä jalat kanna kauppaan. Toimii takuuvarmasti myös makeanhimon selättämiseen ja sen verran on tuhtia tavaraa, ettei tämän jälkeen tule edes ajatelleeksi sitä suklaapatukkaa.

MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAASMOOTHIE

1 jäinen banaani

1/2 kypsä banaani 1 dl kaurahiutaleita

1 kauhallinen (30g) suklaanmakuista (vegaanista) proteiinijauhetta

2 rkl (raaka)kaakaojauhetta

1 rkl maapähkinävoita

2 tuoretta taatelia

himalajansuolaa

2,5 dl kauramaitoa

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja nauti!

Jos haluat smoothiesta kevyemmän, ohje toimii myös ilman taateleita sekä kaurahiutaleita. Makunautinnon maksimoimiseksi suosittelen kuitenkin kokeilemaan ohjetta kaikilla herkuilla!

English version below!

Ok, this one's AMAZING. Personally I think my smoothie game is going pretty strong since I keep comparing the ones I eat in cafes and restaurants to those I make home and most of the time I find mines better. This particular one is my latest obsession and I could eat on every meal (actually I've done so on days when I'm too lazy to hit the grocery store and since these are ingredients I'm always covered for)! When in need of a sweet but healthy treat go for this one, I promise you won't be disappointed!

PB & CHOCOLATE SMOOTHIE BOWL

1 frozen banana

1/2 ripe banana

1 dl oats

1 scoop (30 g) of chocolate flavored protein powder (vegan)

2 tbsp (raw) cocoa powder

1 tbsp peanut butter

2 soft dates

himalayan salt

2,5 dl oat milk

Mix all the ingredients in a blender and enjoy!

If you want to make the smoothie a bit lighter I've tested it without the dates and without the oats and it works just perfectly in both ways! (Still, with them it's heaven so I recommend you to try it with all them goodies)