TYRNI-VERIAPPELSIINISMOOTHIE / Sea-buckthorn & Blood orange Smoothie


Sitrushedelmien valloittaessa hevi-osaston tammi-helmikuussa en voi olla ihmettelemättä, miksen syö niitä useammin. Mehukkaat veriappelsiinit, appelsiinit, mandariinit ja klementtiinit todella ovat kuin pieniä syötäviä aurinkoja! Toisaalta satokauden ollessa kuumimmillaan tulee näitä herkkuja ahmittua ehkä liikaakin, mikä saattaa selittää sen, että sitrukset jäävät muina vuodenaikoina kauppaan ja hyvä niin. Kausituotteiden suosiminen kannattaa paitsi ympäristön kannalta myös siksi, että hedelmien maku on silloin parhaimmillaan!

Veriappelsiinit ovat viime aikoina valloittaneet paitsi hedelmäosastot myös Instagramin. Eikä ihme - tämä sitrushedelmä on paitsi herkullinen myös superkaunis! Veriappelsiini taipuu moneen, mutta itse olen viime aikoina kuorinut niitä smoothien sekaan. Todellinen vitamiinipommi syntyy veriappelsiinin ja tyrnin yhdistelmästä - löytyy C:tä, E:tä, B6:a ja mitä vielä!

TYRNI-VERIAPPELSIINISMOOTHIE

1 pakastettu banaani

1 dl pakastekukkakaalia

1 veriappelsiini

1 dl pakastetyrnejä

2,5 dl kauramaitoa

(+ vegaanista proteiinijauhetta)

Sekoita ainekset tehokkaassa blenderissä ja nauti!

English version below!

Citrus season is here! If you've somehow managed to avoid blood oranges here's an easy recipe to start with. Together with sea-buckthorns this one's a true vitamin bomb containing e.g. C, E & B6 vitamins!

SEA-BUCKTHORN & BLOOD ORANGE SMOOTHIE

1 frozen banana

2/5 cup frozen cauliflower

1 blood orange

2/5 cup frozen sea-buckthorns

1 cup oat milk

(+ vegan protein powder)

Mix in a high-speed blender and enjoy!