LINSSICURRY / Red Lentil Curry


Talvi tuli ja meni ja siinä samalla kenties mausteisen lohturuuan sesonkikin. Mutta, hintansa puolesta tämä linssicurry on enemmän kuin nappisuoritus. Jos siis festariliput syövät merkittävän palasen kuun palkastasi, turvaudu tähän ja tee kerralla iso satsi! Toimii uudelleenlämmitettynä ja jääkaapissa maku vain tiivistyy.

Ostan käyttämäni pavut, linssit ja kikherneet kuivina ja keitän ne kotona. Rahaa ja pakkausmateriaaleja säästyy, kun liotan ja keitän suuremman määrän kerralla ja pistän pakkaseen. Lisäksi esimerkiksi Go Greenilta löytyy Ruotsissa viljeltyjä papuja, joita ostan aina kun mahdollista. Mitä lähempää, sen parempi! Tässä reseptissä on käytetty kuivia punaisia linssejä, jotka kypsyvät kokatessa varsin nopeasti eikä ruuan hauduttelemiseen travitse varata koko iltaa. Myös valmiiksi kypsennetyt linssit toimivat, mutta ole ruokaa laittaessasi tarkkana, etteivät ne kypsy liikaa. Kokkailun iloa!

English version below!

LINSSICURRY (veg, g) (6 annosta)

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl punaista currytahnaa

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 mieto punainen chili

500g tomaattimurskaa

200 ml kookosmaitoa

300 ml vettä

5 dl kuivia punaisia linssejä

1 tl suolaa

1 kaffirlimenlehti

1. Viipaloi sipuli ja chili sekä hienonna valkosipulin kynnet.

2. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa tai padassa keskilämmöllä ja lisää sipuli, valkosipuli sekä chili. Kuullota muutama minuutti.

3. Lisää tomaattimurska, kookosmaito, vesi, huuhdellut linssit, suola ja kaffirlimenlehti. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes linssit ovat kypsiä (noin 10 min). Lisää vettä tarvittaessa.

4. Tarjoile esimerkiksi korianterin, maustamattoman soijajugurtin, Srirachan ja tumman riisin kanssa.

Can't think of a more budget-friendly meal than red lentil curry. Make a big batch and you'll got yourself covered for the week!

RED LENTIL CURRY (veg, g) (6 servings)

1 tbsp oil

1 tbsp red curry paste

1 onion

2 garlic cloves

1 mild red chili

500g crushed tomatoes

200 ml coconut milk

300 ml water

5 dl dry red lentils, rinsed

1 tsp salt

1 kaffir lime leaf

1. Slice onion and chili + mince garlic cloves.

2. Heat a large skillet over medium heat with oil. Once hot add curry paste, onion, garlic and chili. Sauté for few minutes.

3. Add tomatoes, coconut milk, water, lentils, salt and kaffir lime leaf. Let bubble over medium heat until lentils are cooked (this will take about 10 minutes). Add more water if needed.

4. Serve with rice, coriander, Sriracha and soygurt.