KIIVI-PARSKAALISMOOTHIE / Kiwi & Broccoli Bowl


Olen viime aikoina etsinyt vaihtoehtoja banaanille smoothieissa. Koska teen smoothieita lähes joka päivä, myös banskuja tulee vedeltyä nassuun ehkä liikaakin. Ja koska suomalaisia banaaneja ei ole olemassa ja teemana on ekologisen jalanjäljen pienentäminen, olen yrittänyt löytää sille kotimaista korvaajaa. Hieman yllättäen varsin toimivaksi vaihtoehdoksi ovat osoittautuneet pakastevihannekset – tässä tapauksessa parsakaali. Jäiset vihannekset eivät juuri maistu, mutta tuovat smoothieseen samanlaista paksuutta kuin banaani. Olennaista on, ettei joukkoon jää parsakaalin paloja – ei nimittäin toimi. Ja parsa- ja kukkakaaliahan löytyy pakastealtaasta kotimaisena, oli vuodenaika mikä tahansa! Tässä kulhossa tosin on käytetty parsakaalin lisäksi sekä banaania että kiiviä, mutta lupaan paneutua banaanittomien smoothieiden maailmaan ja jakaa hyväksi testattuja reseptejä täällä!

KIIVI- JA PARSKAALISMOOTHIE

1 banaani

1 1/2 kiiviä

1 dl pakastepinaattia

1 1/2 dl pakasteparskaalia

1 tuore taateli

1 rkl sitruunamehua

1/2 dl kaurahiutaleita

2 dl kauramaitoa

1 mitallinen Terranovan Life Drink -viherjauhetta

Since there are no such thing as Finnish bananas I've tried different things to replace them in my smoothies. Frozen veggies seem to work suprisingly well adding texture without any weird flavor + you can get frozen Finnish vegetables all year long!

Still, this recipe does include bananas and kiwi from far away lands. But it could work as an easy start trying out veggies such as broccoli in your smoothies AND it's delish. Go try it out!

KIWI & BROCCOLI BOWL

1 banana

1 1/2 kiwi

1/2 cup frozen spinach

2/3 cup frozen broccoli

1 fresh date

1 tbsp lemon juice

1/5 cup oats

4/5 cup oat milk

1 scoop of Terranova Life Drink powder