MANSIKKA-BANAANISMOOTHIE / Strawberry-Banana Smoothie


Jos voisin, eläisin sokerilla. Koska tiedän paremmin, syön smoothieita lähes joka päivä. Marjat ja hedelmät sisältävät luontaisia sokereita, jotka riittävät sammuttamaan makeanhimoni, sekä välttämättömiä kuituja, vitamiineja, antioksidantteja ja kivennäisaineita. Sekaan voi heittää lähes mitä vain nahistumispisteessä olevista salaatinlehdistä pakastekukkakaaliin (kätevä tapa vähentää ruokahävikkiä!). Käyttämäni raaka-aineet vaihtelevat pitkälti satokauden mukaan ja juuri nyt pakkanen on täynnä tämän kesän mansikoita. Mansikka-banaani on pettämätön klassikkokombo ja sillä mennään nytkin!

Englis version below!

MANSIKKA-BANAANISMOOTHIE (veg)

1 banaani

2,5 dl pakastettuja mansikoita

½ dl kaurahiutaleita

1 dl omenasosetta

1 dl jääpaloja

(vettä tarvittaessa)

I coud live on sugar. But, because I know better, I have a smoothie or two (or three) pretty much every day. Fruits and berries contain natural sugars that are enough to end my cravings plus they contain essential fibers, vitamins, antioxidants and minerals. Use your creativity when it comes to ingredients! A piece of lettuce going bad or frozen cauli? Go for it. A great way to reduce food waste! I tend to make my smoothies from ingredients that are in season and, at the moment, my freezer is full of Finnish strawberries (which are the best in the world, I’m telling you). Strawberry-banana is a classic combo that rarely lets you down so I hope you'll like this one!

STRAWBERRY-BANANA SMOOTHIE (veg)

1 banana

1 cup frozen strawberries

1/5 cup oats

2/5 cup applesauce

2/5 cup ice

(water if needed)