Vegaanin Lontoo

4.9.2019

 

 

Sain parhailta ystäviltäni valmistujaislahjaksi lennot valitsemaani Euroopan kaupunkiin. Valitsin Lontoon ja pojat  – olen tyytyväinen. Reissu painottui pitkälti syömiseen ja Happy Cow johdatti meitä pitkin suurkaupunkia, jossa vegaaniravintoloita löytyi joka kulmasta.

 

Side note: jos en ole jossain kohtaa muistanut mainita, oliko ruoka hyvää, se johtuu siitä, että se oli. Joka paikassa.

 

LEAFWILD CAFE

 

Reissumme ensimmäisenä aamuna söimme aamiaista gluteenitonta kasvisruokaa tarjoavassa Leafwild Cafessa, vain kivenheiton päässä Airbnb-asunnostamme. Valitsin listalta täydellisen herkullisen acai-kulhon sekä chia-pannukakkuja.

 

Leafwild Cafe

156 Ladbroke Grove, London

 

TIMMY GREEN

 

Ensimmäisen kerran kuulin pohjattomasta brunssista tai paikallisittain bottomless brunchista, kun pyysimme Airbnb-isännältämme ravintolavinkkejä. Omasta mielestäni konsepti hipoo täydellisyyttä: brunssi, johon kuuluu yksi suolainen ja yksi makea annos sekä pöytään tarjoillut mimosat, joiden lasit täyttyvät tasaiseen tahtiin kahden tunnin ajan. Valitsimme kohteeksemme Timmy Greenin, joka on valtavan viihtyisä paikka ja jossa ruoka oli todella hyvää. Muistaakseni listalta ei löytynyt kuin yksi suolainen ja yksi makea vegaaninen vaihtoehto, mutten valita. Leivitetty munakoiso tofukokkelilla, maissilla, pinaatilla ja avokaadolla; jälkiruuaksi kookosjugurttia granolalla ja marjoilla – ah! Brunssin jälkeen tunnelma oli korkealla ja jatkoimme matkaamme ihastelemaan Westminster Abbeytä, kuten kunnon turistin kuuluu.

 

Timmy Green

11 Sir Simon Milton Square Victoria, London

 

FARM GIRL

 

 

Farm Girl -kahviloita on useampi eri puolilla Lontoonta ja ainakin tämä oli erittäin söpö. Yllättäen vegaanisia vaihtoehtoja ei juuri ollut (onneksi puuro maistuu), toisin kuin paikan habituksen perusteella olisin olettanut. Piipahtamisen arvoinen kuitenkin!

 

Farm Girl, Notting Hill

59 a Portobello Rd, London

 

FARMACY

Farmacyn vegaaninen iltapäivätee oli elämys, jota tuskin unohdan. Paikka oli uskomattoman kaunis, joten suosittelen poikkeamaan sisällä vaikka vain kupposella. Jos kuitenkin haluat kokea paikallisen elämyksen (mitä todella suosittelen), muista tilata Afternoon tee hyvissä ajoin etukäteen!

 

Farmacy

74 Westbourne Grove, London

 

GENESIS

 

Katuruokaravintola Genesiksen ruokalista oli täynnä uskomattomia herkkuja, eikä yhdessäkään lukenut annoksen olevan vegaaninen. Katsokaas kun niitä ei tarvitse merkata, koska JOKA IKINEN annos on vegaaninen. Ihan älytöntä. Menkää. 

 

Genesis

144 Commercial St, London

 

CAMDEN MARKET

 

 Ah, Camden Market! Happy Cow räjähti vegaanisen tarjonnan määrästä. Erityisesti mieleeni jäi pie & mash oluttäytteellä. Aivan mahtavaa päästä syömään perinteisiä ruokia vegeversioina! Ja mikäli vintageshoppailu kiinnostaa, annan vinkkivitosen: varaa reissuun koko päivä.

 

Camden Market

 

REDEMPTION

 

 

Etsimme Aladdin-musikaalin jälkeen illalispaikkaa ja Happy Cow johdatti meidät hämyisän sisäpihan kautta Redemption-ravintolaan. Maailman terveellisimmäksi itsensä nimittäneessä ravintola-baarissa söimme, terveellisyydestä huolimatta, todella hyvää ruokaa. Alkoholia paikassa ei tarjoilla, mutta ympäristö vilisee pubeja, joissa poiketa ruuan jälkeen liiallisen hyvinvoinnin tasapainoittamiseksi.

 

Redemption, Shoreditch

320 Old Street, London

 

STEM + GLORY

 

Stem + Glory oli ensimmäinen pysähdyspaikkamme. Matkasta väsyneenä napsin kuvia vain puhelimella, mutta ruoka oli jälleen kerran hyvää. Nälkäisinä rynnimme sisään heti ovien avautuessa, mutta voisin kuvitella, että paikka on parhaimmillaan illallisaikaan.

 

Stem + Glory

60 Bartholomew Close, London

 

BY CHLOE.

Sain mahdollisuuden jatkaa paikallisten ruokien maistelua ja valitsin listalta Fish & Chipsit ja jälkkäriksi Sticky Toffee Puddingin. Paikka menee suoraan sipsi-kalja-vegaani -kategoriaan ja hyvä niin. Älyttömän hyvää!

 

by Chloe., One Tower Bridge

6 Duchess Walk, London

 

NORMAN'S COACH & HORSES

 

Törmäsimme vegaanista ruokaa tarjoavaan perinteiseen pubiin sattumalta. Ruokaa tarjoillaan yläkerrassa, jonne pääsee tiskin takaa ja vain pöytävarauksella. Jäimme siis monen muun tavoin nuolemaan näppejämme, mutta seuraavalla kerralla paikka on ensimmäisenä listallani!

 

Norman's Coach & Horses

29 Greek St, Soho, London

 

 

 

Please reload