Kolme vuotta mun


Tämä teksti valmistui jo ennen joulua, mutten jostain syystä saanut aikaiseksi julkaista sitä. Koska Churro on tietenkin aiheena aina ajankohtainen, tässä se nyt tulee – kiitollisuuspostaus maailman parhaasta koirasta.

Käytiin koko perhe itsenäisyyspäivänä Tuomaan markkinoilla Helsingin keskustassa. Naureskeltiin Churrolle, joka parkkeerasi itsensä pöydän alle suojaan, kun me hörpittiin glögit sateessa seisten. Siellä se tyytyväisenä tarkkaili ympäristöä ja otti vastaan kehuja tuntemattomilta.

Siinä kun fiilisteltiin Etelä-Suomen joulukuuta, muistin mitä sanoin Kimmolle pari viikkoa Churron Suomeen saapumisen jälkeen. Oltiin silloin treenattu Churron kanssa ensimmäistä kertaa, miten kauppakeskuksen liukuovista kuljetaan ja kurkattu, miltä sisällä näyttää.

”Ajattele, miten paljon Churro on edistynyt kahdessa viikossa. Mieti, miten pitkällä ollaan vuoden päästä.”

Ja nyt niitä vuosia on kulunut kolme.

Olen aikaisemmissa postauksissa jakanut meidän haasteita. Nyt on aika listata Churron supervoimat, joita tuntuu ilmaantuvan lisää jatkuvalla syötöllä.

  1. Julkiset liikennevälineet. Missään ei vieraat ihmiset tule puhumaan meille niin usein kuin metrossa ja bussissa, joissa Churro saa kehuja lungiudestaan. Se rentoutuu niin, että makoilee ruuhkaratikassa vieraiden ihmisten jalkojen päällä. Muissa tilanteissa Churro ei juuri fyysisestä kontaktista välitä, varsinkaan vieraiden ihmisten kanssa, joten jaksan kummastella tätä vieläkin.

  2. Yksinolo. Oli kyseessä Airbnb-asunto, hotelli tai mökki, Churro jää mielellään yksin. Se arvostaa päväuniaan ja jää kiltisti nukkumaan.

  3. Tassujen kuivaus. Churro on jännän itseohjautuva erityisesti silloin, kun sen tassuja kuivataan. Se vaihtaa oma-aloitteisesti asentoa ja tarjoaa kaikki jalat kuivattavaksi vuoron perään.

  4. Nukkuminen. Nousen arkisin puoli kuudelta, koira mieluiten yhdeksältä.

  5. Juokseminen. Maailman nopein poika. Ja paras hölkkäkaveri.

  6. Kommunikointi. Churro niin sanotusti artikuloi raivona, vaikka haukkuukin harvoin. Sen korvat liikkuvat 180 astetta toisistaan riippumatta ja selkäkarvatkin nousevat asteittain tilanteesta riippuen. Se haukottelee, kun me kiukutellaan ja kääntyy jännittävissä tilanteissa pois. Ja jos toista koiraa jännittää, Churro ryhtyy uutterasti haistelemaan viereistä puuta ja antaa kaverille tilaa. Ja se ymmärtää about kaiken. Se on myös päässyt pitkälle ihmisten ja koirien elekielen erottamisessa. Syvälle potentiaalisen ruokkijan silmiin tuijottaminen onnistuu jo hyvin, mutta sille haisteltavaksi tarjottua vierasta ihmiskättä se ei ymmärrä vieläkään – parempi tunkea kuono vieraan naaman ja haistella sitä.

  7. Pussailu. Parhaat kaverit – ihmiset ja koirat – saa pusuja ihan loputtomasti.

  8. City life. Parasta on Helsingin keskusta ja ihmisvilinä. Se maailman onnellisin koira, jonka bongasit Aleksanterinkadulla, oli luultavasti Churro.

  9. Hissit on parasta. En ymmärrä, mutta hauskaa sillä on.

  10. Ravintolat ja kahvilat. Parikin tuntia menee kivasti, varsinkin jos Churro saa kiivetä sohvalle nukkumaan.

Kiitos että oot meidän <3