KUKKAKAALIRIISI / Cauliflower rice


Koukussa kukkakaaliriisiin! Kotimaista kukkakaalia kannattaa hyödyntää vielä, kun ehtii. Se on loistava ja varsin edullinen C- ja K-vitamiinin lähde, joka taipuu keittiössä moneksi. Kukkakaaliriisi on kevyt ja ekologinen vaihtoehto riisille ja valmistuu nopeasti. Se maistuu raakana, paistettuna tai höyrytettynä ja sitä on helppo varioida erilaisilla mausteilla, kuten currylla ja paprikajauheella.

*Käytän kukkakaaliriisin valmistamiseen sauvasekoittimen varrella toimivaa pientä monitoimikonetta, mutta voit raastaa sen myös käsin raastinraudalla tai käyttää tehosekoitinta.

In English below!

KUKKAKAALIRIISI (veg, g)

4 annosta

1 pieni kukkakaali

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

(1 tl curryjauhetta)

1. Poista kukkakaalista lehdet ja pilko se veitsellä pienemmiksi paloiksi.

2. Siirrä palat sauvasekoittimella toimivaan monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Aja kukkakaali pieneksi muruksi.

3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kukkakaaliriisi. Höyrytä kukkakaaliriisiä keskilämmöllä kattilassa kannen alla noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon suola ja curryhauje. Käytä riisin tapaan esimerkiksi linssi-munakoisocurryn tai linssicurryn kanssa.

*Kukkakaaliriisi toimii hyvin myös raakana, joten voit huoletta skipata vaiheen kolme, jos siltä tuntuu!

It’s cauliflower season here in Finland and I’ve found my favorite way to use it: cauli rice. Cauliflower is budget-friendly and a great source of vitamins C and K. Cauliflower "rice" is also an ecological option for rice (rice agriculture is a big source of methane) and quick to prepare – you can even eat it raw which cuts the prep time in half. Season with salt and curry or paprika and you’ve got yourself a delish side dish!

CAULIFLOWER RICE (veg, g)

4 servings

1 small cauliflower

1 tbsp olive oil

salt

(1 tsp curry powder)

1. Remove leaves and cut cauliflower into smaller pieces.

2. Place the pieces into a food processor or a blender (or grate by hand) and grate into "rice".

3. Sauté cauliflower rice in a skillet over medium heat in oil. Cover with a lid and let cook for five minutes. Season with salt and curry powder and serve with eggplant lentil curry or red lentil curry.

* Raw cauliflower rice works just perfectly so you can skip phase three if you feel like it!