LEHTIKAALI-KIKHERNEKULHO / Kale Chickpea Bowl


Rakastan lehtikaalia – not kidding. Eikä sen terveellisyydellä ole asiaan osaa tai arpaa. Sellaisenaan lehtikaali ei varsinaisesti ole mitään lempparia (paitsi että toimii vihersmoothieissa), mutta suolalla ja esimerkiksi tahinilla hierottuna tai öljytipassa paistettuna se on I-HA-NAA. Paras tapa käyttää lehtikaalia ovat erilaiset kulhoruuat. Tästä makuhermoja hierovasta ohjeesta löytyy kvinoa-kikhernesekoitusta, mausteisia kikherneitä, paistettua lehtikaalia, kuivattuja taateleita ja auringonkukansiemeniä. Kylkeen vielä puolikas avokado ja voilà !

In English below!

LEHTIKAALI-KVINOAKULHO (veg, g)

2 annosta

4 dl keitettyjä kikherneitä

1 tl paprikajauhetta

1 tl jauhettua juustokuminaa

suolaa

2 dl Go Greenin kvinoa-kikhernesekoitusta (tai pelkkää kvinoaa)

3 lehtikaalin lehteä

1 dl auringonkukansiemeniä

5 taatelia

(1/2 avokado)

1. Keitä kvinoa-kikhernesekoitus pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

2. Kuumenna oliiviöljyä pannussa ja lisää huuhdellut ja valutetut kikherneet. Lisää juustokumina ja paprikajauhe sekä suolaa makusi mukaan ja paista kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes kikherneet ovat saaneet väriä. Siirrä kikherneet pois pannulta.

3. Pese lehtikaalin lehdet ja irrota lehtiruoti. Revi lehdet pienemmiksi paloiksi ja paista samalla pannulla, jolla paistoit kikherneet. Lisää suolaa tarvittaessa.

4. Pilko taatelit pienemmiksi ja sekoita kaikki ohjeen aineet kulhossa. Tarjoile esimerkiksi avokadon kanssa.

I do love my kale. And it has nothing to do with the fact that it's super healthy. I'm not a huge fan of eating it raw – although it does work well in smoothies – but I adore it massaged with tahini and salt or pan fried in a tiny amount of oil. And vegan bowls are the best way to use it if you ask me! This close to perfection mix has quinoa, spicy chickpeas, fried kale, dates and sunflower seeds in it. Add half an avocado and you're good to go!

KALE CHICKPEA BOWL (veg, g)

2 servings

1 3/5 cup chickpeas

1 tsp paprika

1 tsp ground cumin

salt

4/5 cup quinoa

3 kale leaves

1/5 cup sunflower seeds

5 dried dates

(1/2 avocado)

1. Follow the instructions on the package and cook quinoa with salt.

2. Rinse and dry chickpeas. Fry in a small amount of oil on a hot skillet. Add spices + salt to taste and fry until golden brown. Remove chickpeas from the skillet.

3. Rinse and dry kale. Remove stems and tear into smaller pieces. Place the leaves to that same skillet you used for chickpeas and stir on a medium heat for few minutes until bright green. Add salt if needed.

4. Cut dates into smaller pieces and combine all the ingredients in a large bowl. Serve with avocado.