SOIJA-BATAATTISOSELAATIKKO / Soy & Sweet Potato Casserole


Oli elokuu kesäkuukausi tai ei, viime viikkojen viilenevät illat ovat herättäneet uuniruokien kaipuun. Kulhollinen sopivasti makeaa lohturuokaa maistuu parhaalta peiton alla ja kirja kädessä. Lisäksi se on nopea, halpa ja helppo valmistaa, sopii loistavasti evääksi ja satsista syö monta päivää!

SOIJA-BATAATTISOSELAATIKKO (v)

8 annosta

3 pientä bataattia

2 dl kaurakermaa

1 dl kauramaitoa

3 rkl margariinia

6 dl soijarouhetta

3 rkl soijakastiketta

2 rkl punaviinietikkaa

3 sipulia

3 rkl öljyä

1 rkl kasvisliemijauhetta

8 dl vettä

1. Kuori ja pilko bataatti. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Siirrä kypsät bataatit suureen kulhoon, lisää kaurakerma, kauramaito ja margariini ja soseuta tasaiseksi perunasurvimella.

3. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla. Siirrä sivuun.

4. Kaada soijarouhe kuumalle, kuivalle pannulle ja paista muutama minuutti. Lisää öljy, soijakastike ja punaviinietikka ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää sitten muutamassa erässä vesi ja kasvisliemijauhe. Anna kiehua keskilämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

5. Kaada suureen uunivuokaan bataattisose, sipulit ja soijarouhe ja sekoita. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia.

August may be a summer month but the days are getting chillier and I find myself craving for warm bowls of comfort food. This one is cheap, easy and quick to prepare and super handy to take with you at work + this batch will cover you for days! Make sure to add it on your autumn menu!

SOY & SWEET POTATO CASSEROLE (v)

8 servings

3 small sweet potatoes

2 dl oat cream

1 dl oat milk

3 tbsp margarin

6 dl textured vegetable protein

3 tbsp soy sauce

2 tbsp red wine vinegar

3 onions

3 tbsp oil

1 tbsp vegetable bouillon powder

8 dl water

1. Peel and dice the sweet potatoes.

2. Transfer them into a large bowl, add oat cream, oat milk and margarin and mash

3. Mince the onions and sautée on a pan. Move aside.

4. Pour TVP on a hot, dry pan and cook for few minutes. Add oil, soy sauce and red wine vinegar and keep cooking for few more minutes. Add water and the bouillon powder. Let boil on medium heat and let TVP soak up the liquid. Taste and add salt if needed.

5 Pour the mashed sweet potatoes, onions and fried TVP into a large oven tray and bake for 30 minutes in 200 c on the lowest level of the oven.